Onze Nannies die gecastreerd zijn en genieten van het helpen met de opvoeding van de kleine Ragdolletjes :-) 

  

 

Onze blue bicolour Ragdoll Sugadoll Ayla Favori d'Oriana. We zijn heel trots op ons eerste eigen Ragdollfokje  Ze heet Ayla en is geboren op 10-04-2008. Haar vader is Southerndawl Syn Ops Is, geboren op 19-10-1997 (uit Amerika, zijn ouders zijn Ragnarok's Ca Diablo of Jabooti en Katayms Neferkitti met Raggedy Ann lijnen in de derde generatie) en haar moeder is onze IC. van Zeewolde Wish Upon A Star (Zenna). 

Ayla is een ontzettende schat die geen vlieg kwaad doet. Ayla praat met een schattig piepstemmetje dat totaal niet bij haar postuur past. Haar hobby is om liggend onder het wasrek de was er weer af te halen. Ze is heel close met haar moeder. De laatste bevalling hebben ze samen gedaan omdat Zenna dat graag wilde. Echt geweldig om te zien hoe leuk een moeder-dochter verhouding kan zijn. 

Ze is op 6 jarige leeftijd gecastreerd en blijft bij haar halfzusje en ons wonen.

De ouders van Ayla zijn DNA HCM negatief getest.

Ayla is PKD (Polycystic Kidney Disease), HCM (Hypertrofische Cardio Myopathie) en CIN (Chronische Interstitiële Nefritis) negatief getest op: 
16 april 2009 
8 april 2010 
26 mei 2011 
20 september 2012 
19 december 2013 

door Drs. M.L. Schmidt (erkend specialist veterinaire radiologie) te Renkum.  

Ayla is FIV (kattenaids) en FeLV (kattenleukemie) vrij. Testdatum: 18 april 2014.
Ayla heeft bloedgroep AB (serologisch). 

Stamboom

 

 

Onze lilacpoint Heilige Birmaan CH. Estee Favori d'Oriana is een dochter van IC. Tolmie Mon Amigo en Aisha Shahnaz fan de Wâldpoel. Ze is geboren op 3 september 2005. Estee heeft bloedgroep A. Ze komt uit HCM en PKD negatief geteste ouders (middels echo's door een erkend specialist). Zelf is ze ook PKD (Polycystic Kidney Disease) en HCM (Hypertrofische Cardio Myopathie) negatief getest op 16 april 2009 door Drs. M.L. Schmidt (erkend specialist veterinaire radiologie) te Renkum. Ze is FIV (kattenaids) en FeLV (kattenleukemie) vrij. Testdatum: 4 april 2012. Estee is op 6 jarige leeftijd gecastreerd omdat dit qua leeftijd en aantal nestjes voor ons de grens is. Ze blijft natuurlijk gezellig bij ons wonen.

Stamboom

 

Onze Red Lynx Mitted Ragdoll Sunshinedoll's Rouska. We noemen haar Rouska en ze is geboren op 05-06-2011. Haar vader is Don Diego von Bilk, geboren op 17-06-2008 (uit Duitsland) en haar moeder Bozidara's Chayenne, geboren op 04-06-2006.
Na heel lang zoeken kwam mijn droom om ooit een rode Ragdollpoes te vinden uit. Rood komt vooral bij katers voor en een rood poesje is dus zeer zeldzaam. Rood is er bij de Ragdoll vanuit de meeste lijnen pas later ingekruist met behulp van andere rassen (voornamelijk de Pers), wat in deze lijn is gebeurd in 1989 en 1990. Dus met deze mooie dame is mijn passie voor rood en de Ragdoll gecombineerd. Met dank aan Jolanda en Johan Francken van Cattery The Sunshine Doll's voor het toevertrouwen van deze rode knuffel. Rouska is op 6 jarige leeftijd gecastreerd. Ze blijft gezellig bij ons wonen.

Rouska is PKD (Polycystic Kidney Disease), HCM (Hypertrofische Cardio Myopathie) en CIN (Chronische Interstitiële Nefritis) negatief getest op: 

20 september 2012 door Drs. M.L. Schmidt (erkend specialist veterinaire radiologie) te Renkum.

20 november 2014 door Drs. N. de Heer (erkend specialist veterinaire radiologie) te Emmeloord.

27 juli 2016 door Drs. N. de Heer (erkend specialist veterinaire radiologie) te Emmeloord.


Ze is FIV (kattenaids) en FeLV (kattenleukemie) vrij. Testdatum: 20 juli 2016.

Rouska heeft bloedgroep A (serologisch) en is HCM DNA negatief getest. 

 

Stamboom

 

 

Dit is onze blue colourpoint Ragdoll Fiënne G-Star Favori d'Oriana. We zijn heel blij met dit lieve meisje uit het laatste nestje van Zenna. We noemen haar Fiënne en ze is geboren op 16-03-2012. Haar vader is Ragbenchers Percy, geboren op 03-03-2008 (uit Amerika) en haar moeder is onze Zenna. 
Fiënne is een heel lief meisje die met iedereen goed kan opschieten. Ze is heel rustig en zelfs als ze krols is hoor je haar bijna niet. Een echte knuffel van een Ragdoll zoals ze horen te zijn. Fiënne is gecastreerd en blijft gezellig bij haar halfzus en ons wonen :D

De ouders van Fiënne zijn DNA HCM negatief getest. 

Fiënne is PKD (Polycystic Kidney Disease), HCM (Hypertrofische Cardio Myopathie) en CIN (Chronische Interstitiële Nefritis) negatief getest op: 

19 december 2013 door Drs. M.L. Schmidt (erkend specialist veterinaire radiologie) te Renkum. 

23 juli 2015 door Drs. N. de Heer (erkend specialist veterinaire radiologie) te Emmeloord.

15 december 2016 door Drs. N. de Heer (erkend specialist veterinaire radiologie) te Emmeloord.

Fiiënne is FIV (kattenaids) en FeLV (kattenleukemie) vrij. Testdatum: 9 juli 2015.
Fiënne heeft bloedgroep A (serologisch).

 

Stamboom